Oportunitate de practică profesională


Centrul de Studiere a Populației din cadrul Universității Babeș-Bolyai anuntă deschiderea unui program de practică profesională destinat studenților din anul I de la Facultatea de Sociologie și Asistență Socială.

Scopul acestui program este de a familiariza studenții din primii ani de studii universitare cu tematicile de cercetare din domeniul demografiei și sociologiei populației. Pe parcursul unei perioade de două săptămâni, cu posibilitate de prelungire, studenții își vor pune în practică cunoștințelor dobândite, în special la cursul de Statistică socială și analiza datelor.

Ne propunem ca rezultatul final al acestei practici profesionale să fie un “working papper”. Textul va fi structurat sub formă de articol și va cuprinde aspecte teoretice și prezentarea unor studii anterioare legate de subiectul cercetat, o secțiune dedicată aborării metodologice, iar în final prezentarea și discutarea datelor obținute în urma demersului de investigație empirică. Publicarea acestei lucrări va fi, de asemenea, posibilă.

Numărul de locuri pentru acest stagiu de practică este limitat (între 4 și 6 persoane). Cerințele de bază sunt  disponibilitatea de a lucra cu baze de date și buna stăpânire a statisticii univariate și bivariate. Perioada de desfășurare a stagiului de practică este 17.07.2017 –  30.07.2017. 


Coordonatori de practică:

  • CS II dr. Mihaela Hărăguș, mihaela.haragus@ubbcluj.ro
  • Drd. Ionuț Foldes, ionut.foldes@gmail.com